18. október 2024
Facebook
utorok, 17 apríl 2018 22:00

Turecká vláda chce opäť predĺžiť výnimočný stav, ktorý vyhlásila po pokuse o prevrat

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ANKARA 17. apríla (WebNoviny.sk) - Turecká vláda chce opäť predĺžiť výnimočný stav, ktorý vyhlásila v roku 2016 po neúspešnom pokuse o vojenský prevrat. Návrh na predĺženie výnimočného stavu o tri mesiace vláda predložila parlamentu v utorok po stretnutí s Národnou bezpečnostnou radou. Predpokladá sa, že parlament bude v tejto veci hlasovať v stredu. Ak ho schváli, bude to už siedme predĺženie výnimočného stavu. Odporúčame:
Turecko zrejme čakajú predčasné voľby, prechod na prezidentský systém nastane už v auguste Vláda k predĺženiu výnimočného stavu pristúpila aj napriek výzvam na jeho ukončenie zo strany opozície a medzinárodného spoločenstva. Podľa marcovej správy Organizácie Spojených národov výnimočný stav v Turecku viedol k porušovaniu ľudských práv vrátane svojvoľného zatýkania oponentov, ich prepúšťania z práce, mučenia a zlého zaobchádzania. Najsilnejšia opozičná strana zase vládu obviňuje zo zneužívania jej výnimočných právomocí na narušenie demokracie a zatýkanie jej kritikov. Podporovatelia opozície v pondelok po celom Turecku usporiadali demonštrácie a požadovali zrušenie výnimočného stavu.

Viac k témam: Turecko
Zdroj: Webnoviny.sk - Turecká vláda chce opäť predĺžiť výnimočný stav, ktorý vyhlásila po pokuse o prevrat © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 204 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner